- Odwiedziny: 2490667
- Do końca roku: 258 dni
- Do wakacji: 71 dni
Publiczna Szkoła Podstawowa im. Tadeusza Kościuszki w Błędowie
-
Statystyki
-
Kalendarium
Czwartek, 2025-04-17
Imieniny: Anicety, Klary
Jadłospis
Jadłospis przedszkola poniżej jadłospisu szkoły.
Jadłospis. Szkoła od dn. 14.04 - 18.04.2025 r.
Poniedziałek , 14.04.2025 r. |
||
Obiad | ||
1. Jogurt naturalny - 30.00g (Mleko, łącznie z laktozą) |
Wtorek, 15.04.2025 r. |
Obiad |
1. Koper ogrodowy- 1.70g |
środa, 16.04.2025 r. |
Obiad |
1. Chleb pszenno żytni- 10.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, naturalny zakwas |
czwartek, 17.04.2025 r. |
obiad |
|
piątek, 18.04.2025 r. |
obiad |
|
Uwaga ; kuchnia zastrzega prawo do zmian w jadłospisie
Pogrubienie czcionki oznacza wystąpienie w potrawie alergenów, wykaz alergenów mogących
wystąpić przy przygotowywaniu posiłków do wglądu obok jadłospisu , lub u kierownika kuchni
Dyrektor Kierownik Kucharka
Jadłospis. Przedszkole od dn. 14.04-18.04.2025 r.
Poniedziałek, 14.04.2025 r. |
||
śniadanie |
Obiad |
podwieczorek |
1. Chleb pszenno-żytni - 35.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, naturalny zakwas żytni( mąka żytnia, woda), woda, sól, drożdże] 2. Chleb z ziarnami- 9.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: ziarna słonecznika, mąka pszenna graham, mąka pszenna, siemię lniane, cukier, sól, gluten pszenny, mąka żytnia, kwas żytni] 3. Masło extra - 4.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 4. Ogórek- 30.00g 5. Cukier- 5.00g 6. Cytryna- 1.83g 7. Herbata czarna bez cukru 2016 163.43g składniki: Woda wodociągowa 100%, Herbata czarna w torebkach 0% 8. Gruszka 50.00g / pomidor- 30g 9. Płatki kukurydziane na mleku- 2150.00g (Mleko, łącznie z laktozą) składniki: Mleko, Płatki kukurydziane 10. Pomidor 20.00g 11. Schab pieczony- 20.00g (sztuka mięsa) |
1. Olej rzepakowy- 13. 50g 2. Sok jabłkowy-200g 3. Surówka z marchewki z mandarynką- 50.0 0g ( składniki: Marchew, mandarynka, sól, cukier 4. Barszcz czerwony z ziemniakami z zieleniną- 290.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten) składniki: Ziemniaki średnio, Burak, Woda wodociągowa , Jogurt naturalny, Masło śmietankowe, Cytryna, Mąka wieloziarnista, Pietruszka liście, Czosnek 5. Placki ze szpinakiem z jabłkami z dodatkiem mąki pełnoziarnistej- 195.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Mleko, Mąka pszenna, Mąka pełne ziarno, Jabłko, Szpinak mrożony, Jaja 6. Keczup- 5g |
1. Herbata owocowa - 190.00g składniki: Woda wodociągowa, Herbata owocowa w torebkach 2. Banan - 55.00g 3. Zapiekanka z szynką z serem z warzywami- 71.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten, soja, gorczyca, dwutlenek siarki, seler) składniki: Bułka kajzerka- , Szynka wykwintna, Ser żółty, Papryka czerwona, Ogórek kwaszony |
Wtorek, 15.04.2025 r. |
||
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
1. Chleb pszenno-żytni- 35.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, naturalny zakwas żytni( mąka żytnia, woda), woda, sól, drożdże] 2. Chleb żytni - 10.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka żytnia, sól, drożdże, słonecznik, siemię lniane, otręby żytnie] 3. Masło extra - 4.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 4. Cukier- 5.00g 5. Cytryna- 1.85g 6. Herbata czarna bez cukru- 185.00g składniki: Woda wodociągowa, Herbata czarna w torebkach 7. Pomidor - 30.00g 8. Kiwi - 55.00g 9. Zacierki na mleku - 220.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Mleko, Zacierka jajeczna 10. Ogórek- 30.00g 11. Sałata -5.00g 12. Pasta jajeczna z majonezem ze szczypiorkiem - 30.00g (Jaja i produkty pochodne, Gorczyca i produkty pochodne) składniki: Jaja, Majonez, Szczypiorek |
1. Ziemniaki - 180.00g 2. Koper ogrodowy -1.87g 3. Panierka - 25.00g (Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Olej rzepakowy, Jaja, Bułka tarta, Mąka kukurydziana 4. Schab wieprzowy bez kości- 55.00g 5. Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i jogurtem - 80.00g (Mleko, łącznie z laktozą) składniki: Kapusta pekińska, Papryka czerwona, Jogurt naturalny, Cukier 6. Zupa pomidorowa z ryżem pełnoziarnistym z zieleniną- 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Seler i produkty pochodne) składniki: Woda wodociągowa, Marchew, Mleko, Seler korzeniowy, Pietruszka korzeń, Por, Ryż pełnoziarnisty, Koncentrat pomidorowy, Masło śmietankowe 7. Kompot - 200.00g ( Seler i produkty pochodne, gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Mieszanka kompotowa [składniki: porzeczki czerwone, aronia ,truskawka, śliwka] |
1. Rzodkiewka - 10.00g 2. Kakao na mleku - 170.00g (Mleko, łącznie z laktozą) składniki: Mleko, Kakao 3. Ciasto jogurtowe z jabłkiem i marchewką(wypiek własny) - 100.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Mąka pszenna typ 450, Marchew, Jabłko, Jaja, Jogurt naturalny, Olej rzepakowy, Cukier 4. -------------------- |
środa , 16.04.2025 r. | ||
śniadanie | obiad | podwieczorek |
1. Kakao na mleku - Bułka grahamka - Masło extra - 4.00g Ser żółty - 20.00g Papryka czerwona- Cukier- 5.00g Cytryna- 2.00g Herbata czarna bez cukru Kajzerka - 40.00g Sałata - 4.71g Pomidor - 30.00g Banan- 50.00g Ogórek - 30.00g |
1. Sos - 50.00g (Zboża zawierające gluten) składniki: Woda wodociągowa, Cebula, Mąka wieloziarnista, Olej rzepakowy 2. Kasza jęczmienna perłowa- 43.00g (Zboża zawierające gluten) 3. Surówka z pora, papryki i jabłka z sosem jogurtowo-majonezowym - 65.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Gorczyca i produkty pochodne) składniki: Jabłko, Por, Papryka czerwona, Jogurt naturalny, Majonez, Cukier 4. Mięso z piersi kurczaka - 65.00g 5. Zupa fasolowa z zieleniną- 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Seler i produkty pochodne) składniki: Woda wodociągowa, Ziemniaki, Marchew, Fasola biała nasiona suche, Pietruszka korzeń, Seler korzeniowy, Por, Masło śmietankowe, Pietruszka liście, Czosnek 6. Kompot - 200.00g ( Seler i produkty pochodne, gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Mieszanka kompotowa;[składniki: porzeczki czerwone, aronia, truskawka, śliwka] |
1. Herbata owocowa - 160.00g Rzodkiewka -10.00g Kajzerka - 37.00g (Zboża Masło ekstra – 2.00g( mleko Bułka grahamka - 10.00g Pomidor-20.00g Ogórek - 20.00g Chrupki kukurydziane - 8.00g Pasta z wątróbki drobiowej z |
czwartek , 17.04.2025 r. | ||
śniadanie | Obiad | podwieczorek |
1. Chleb pszenno-żytni- Chleb słonecznikowy - Masło extra - 4.00g (Mleko, Cukier- 5.00g Ogórek-25.00g Cytryna- 1.83g Herbata czarna bez cukru - Krakowska - 20.00g (Mleko, Płatki jęczmienne na mleku Pomidor- 30.00g Sałata- 5.00g Orzechy nerkowca- 5.00g |
1. Surówka z buraczka z kapusta kwaszoną z olejem słonecznikowym - 80.00g składniki: Burak, Kapusta kwaszona, Olej słonecznikowy 2. Kompot - 200.00g ( Seler i produkty pochodne) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Mieszanka kompotowa, [składniki: porzeczki czerwone, aronia, truskawka, śliwka] 3. Zupa jarzynowa z masłem z zieleniną- 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Seler i produkty pochodne) składniki: Ziemniaki, Marchew, Kapusta biała, Woda wodociągowa, Por, Seler korzeniowy, Pietruszka korzeń, Groszek zielony mrożony, Jogurt naturalny, Masło śmietankowe, Koncentrat pomidorowy , Pietruszka liście 4. Pierogi z mięsem wieprzowym- 150.00g ( Zboża zawierające gluten) składniki: Mąka pszenna, mięso cebula, przyprawy |
1. Kiwi- 50.00g Herbata owocowa - 200.00g Kajzerka - 35.00g (Zboża Pomidor -30.00g Pasta drobiowa z Bułka grahamka - 8.00g Ser twarogowy półtłusty |
Piątek, 18.04.2025 r. | ||
śniadanie | obiad | podwieczorek |
1. Masło extra - 4.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 2. Ogórek -30.00g 3. ----------------- 4. Cukier- 5.00g 5. Herbata czarna - 200.00g składniki: Woda wodociągowa, Herbata czarna w torebkach 6. Marchew - 5.00g 7. Pomidor- 30.00g 8. Kajzerka - 37.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, woda, drożdże, olej roślinny, sól, cukier] 9. Otręby owsiane na mleku - 200.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten) składniki: Mleko, Otręby owsiane 10. Sałata - 5.00g 11. Bułka grahamka- 10.00g (Zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna graham, mąka pszenna, woda, drożdże, cukier, sól] 12. Szynka - 22.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Soja i produkty pochodne, Seler i produkty pochodne, Gorczyca i produkty pochodne, zboża zawierające gluten) [składniki: 88,7% szynki zużyto na 100g gotowego produktu, sól, substancja zagęszczająca, białko wieprzowe] |
1. Ryż biały - 45.00g Miruna - 55.00g (Ryba) –kotlet Olej rzepakowy- 7.00g Marchewka gotowana z groszkiem z ---------------------- Zupa krupnik z kaszy jaglanej z Sok -200g Dodatki do kotleta mielonego z ryby- |
1. Herbata owocowa - Jogurt z owocami- Drożdżówka - 50.00g Winogrono-50g |
Uwaga!!! ---- kuchnia zastrzega prawo do zmian w jadłospisie, pogrubienie czcionki oznacza wystąpienie w potrawie alergenu, w załączniku obok jadłospisu jest wykaz występujących w zakładzie alergenów przy produkcji potraw
Dyrektor Kierownik Kucharka