- Odwiedziny: 2055287
- Do końca roku: 113 dni
- Do wakacji: 291 dni
Publiczna Szkoła Podstawowa im. Tadeusza Kościuszki w Błędowie
-
Statystyki
-
Kalendarium
Poniedziałek, 2024-09-09
Imieniny: Aldony, Jakuba
Jadłospis
Jadłospis przedszkola poniżej jadłospisu szkoły.
Jadłospis. Szkoła od dn. r.
Poniedziałek , | ||
Obiad | ||
Wtorek, |
Obiad |
środa, |
Obiad |
|
czwartek, |
obiad |
|
piątek, |
obiad |
|
Uwaga ; kuchnia zastrzega prawo do zmian w jadłospisie
Pogrubienie czcionki oznacza wystąpienie w potrawie alergenów, wykaz alergenów mogących
wystąpić przy przygotowywaniu posiłków do wglądu obok jadłospisu , lub u kierownika kuchni
Dyrektor Kierownik Kucharka
Jadłospis. Przedszkole od dn. 08.07.2024 r. - 12.07.2024 r.
Poniedziałek, 08.07.2024 r. |
||
śniadanie |
Obiad |
podwieczorek |
1. Płatki kukurydziane na mleku- 200.00g ( mleko łącznie z laktozą, zboż a zawierające gluten))składniki: Mleko, Płatki kukurydziane [składniki: mąka kukurydziana, ekstrakt słodowy jęczmienny, cukier, sól, , karoten, karmel, może zawierać mleko] 2. Chleb pszenno-żytni - 35.00g ( zboża zawierające gluten)[składniki: mąka pszenna, naturalny zakwas żytni( mąka żytnia, woda), woda, sól, drożdże] 3. Chleb z ziarnami- 9.71g ( zboża zawierające gluten)[składniki: ziarna słonecznika, mąka pszenna graham, mąka pszenna, siemię lniane, cukier, sól, gluten pszenny, mąka żytnia, kwas żytni] 4. Pomidor -25.00g 5. Sałata- 4.81g 6. Herbata czarna bez cukru - 192.25g składniki: Woda wodociągowa , Herbata czarna w torebkach 7. Cukier- 3.84g 8. Masło extra - 4.00g 9. Pasta jajeczna z majonezem ze szczypiorkiem - 30.00g ( jaja, mleko łącznie z laktozą, gorczyca)składniki: Jaja, Majonez, Szczypiorek, Masło |
1. Kluski kładzione - 150.00g( zboża zawierające gluten, jaja, mleko łącznie z laktozą) składniki: Mąka pszenna typ 450 , Mleko, Jaja 2. Surówka z kapusty białej z pomidorem z olejem słonecznikowym - 80.00g składniki: Kapusta biała, Pomidor, Olej słonecznikowy, Cukier, Koper ogrodowy 3. Zupa botwinkowa z ziemniakami z zieleniną- 250.00g ( mleko łącznie z laktozą, seler) składniki: Woda wodociągowa, Ziemniaki, Burak, Marchew, Mleko, Pietruszka korzeń, Pietruszka liście , Seler korzeniowy, Por, Cytryna , Masło śmietankowe, Czosnek 4. Kompot - 200.00g ( seler) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Mieszanka owocowa mrożona |
1. Kiwi - 30.00g 2. Kakao na mleku - 170.00g ( mleko łącznie z laktozą)składniki: Mleko, Kakao 3. Kajzerka - 25.00g( zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, woda, drożdże, olej roślinny, sól, cukier] 4. Ser żółty - 10.00g( mleko łącznie z laktozą) |
Wtorek, 09.07.2024 r. |
||
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
1. Płatki owsiane na mleku - 190.00g ( mleko łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten)składniki: Mleko, Płatki owsiane 2. Chleb pszenno-żytni- 35.00g( zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, naturalny zakwas żytni( mąka żytnia, woda), woda, sól, drożdże] 3. Chleb słonecznikowy - 9.80g( zboża zawierające gluten) [składniki: mąka żytnia, woda, nasiona słonecznika, mąka pszenna, sól, cukier] 4. Pomidor - 25.00g 5. Ogórek- 25.00g 6. Sałata- 4.90g 7. Cukier - 4.90g 8. Masło extra - 4.00g ( Mleko łącznie z laktozą) 9. Arbuz- 100.00g 10. Kiełbasa żywiecka - 20.00g( Gluten, Gorczyca, Dwutlenek siarki, Mleko, Seler . składniki ; mięso wieprzowe 84,6%, woda, sól, białko sojowe, przyprawy, substancje zagęszczające |
1. Zupa kalafiorowa z zacierkami z zieleniną- 250.00g ( mleko łącznie z laktozą, seler, jaja), składniki: Woda wodociągowa, Marchew, Kalafior mrożony, Zacierka makaronowa, Pomidor, Pietruszka korzeń, Seler korzeniowy, Por, Jogurt naturalny, Masło śmietankowe, Pietruszka liście 2. Ziemniaki - 180.00g 3. Koper ogrodowy- 1.94g 4. Panierka - 30.00g( jaja, zboża zawierające gluten) składniki: Olej rzepakowy, Jaja, Bułka tarta , Mąka kukurydziana 5. Surówka z ogórka z rzodkiewką z jogurtem naturalnym - 80.00g( mleko łącznie z laktozą), składniki: Ogórek, Rzodkiewka , Jogurt naturalny 6. Kompot - 200.00g ( seler)składniki: Woda wodociągowa, jabłka, mieszanka kompotowa mrożona 7. Mięso z piersi kurczaka - 50.00g |
1. Herbata owocowa - 194.14g składniki: Woda wodociągowa, Herbata owocowa w torebkach 2. Ryż na mleku z musem truskawkowym - 170.00g( mleko łącznie z laktozą, seler) składniki: Mleko, Truskawki mrożone, Ryż biały, Cukier |
środa , 10.07.2024 r. | ||
śniadanie | obiad | podwieczorek |
1. Kakao na mleku - 200.00g( mleko łącznie z laktozą) składniki: Mleko, Kakao 2. Kajzerka - 40.00g( zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, woda, drożdże, olej roślinny, sól, cukier] 3. Bułka - 9.80g ( zboża zawierające gluten)[składniki: mąka pszenna graham, mąka pszenna, woda, drożdże, cukier, sól] 4. Ogórek- 25.00g 5. Sałata- 9.80g 6. Rzodkiewka- 9.80g 7. Arbuz- 90.00g 8. Masło extra - 4.00g ( mleko łącznie z laktozą) 9. Cukier - 4.90g 10. Herbata czarna bez cukru - 196.08g składniki: Woda wodociągowa , Herbata czarna w torebkach 11. Cytryn 1.96g 12. Dżem 100% owoców- 1.96g 13. Ser żółty - 20.00g ( mleko łącznie z laktozą) |
1. Zupa krupnik z zieleniną- 250.00g ( zboża zawierające gluten, seler, mleko łącznie z laktozą)składniki: Woda wodociągowa, Ziemniaki, Marchew, Pietruszka korzeń, Seler korzeniowy, Por, Kasza jęczmienna perłowa, Masło śmietankowe, Pietruszka liście 2. Makaron świderki - 40.00g ( zboża zawierające gluten) 3. Mięso od szynki- 60.00g 4. Sos - 50.00g( zboża zawierające gluten) składniki: Woda wodociągowa, Cebula , Mąka pełne ziarno typ 2000 [składniki: mąka pszenna pełnoziarnista powstała z całego ziarna; łuski, bielma i zarodka] 5. Marchewka gotowana z groszkiem z masłem - 80.00g( zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą, seler) składniki: Marchew, Groszek zielony mrożony, Masło śmietankowe, Cukier, Cytryna, Mąka wieloziarnista 6. Kompot - 200.00g( seler) składniki: Woda wodociągowa , Jabłko, Mieszanka kompotowa mrożona |
1. Herbata owocowa - 200.00g składniki: Woda wodociągowa, Herbata owocowa w torebkach 2. Chałka - 30.00g ( zboża zawierające gluten, jaja, mleko łącznia z laktozą)[składniki: mąka pszenna, woda, cukier, margaryna, woda, sól, jaja, drożdże, mleko w proszku, sól, barwnik; karoteny] 3. Ser twarogowy półtłusty 30.00g ( mleko łącznie z laktozą) 4. Rzodkiewka - 9.80g |
czwartek , 11.07.2024 r. | ||
śniadanie | Obiad | podwieczorek |
1. Płatki jęczmienne na mleku - 180.00g ( mleko łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten), składniki: Mleko, Płatki jęczmienne 2. Chleb pszenno-żytni- 35.00g( zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, naturalny zakwas żytni( mąka żytnia, woda), woda, sól, drożdże] 3. Chleb z ziarnami- 9.62g( zboża zawierające gluten) [składniki: mąka pszenna, mąka żytnia, mąka żytnia razowa, woda, siemię lniane, płatki ziemniaczane, sól, gluten pszenny, drożdże, słonecznik] 4. Masło extra - 4.00g ( mleko łącznie z laktozą) 5. Cukier- 5.00g 6. Pomidor- 25.00g 7. Ogórek - 25.00g 8. Sałata - 4.81g 9. Herbata czarna bez cukru - 192.31g składniki: Woda wodociągowa, Herbata czarna w torebkach 10. Szynka delikatesowa- 20.00g [składniki: kiełbasa z mięsa indyczego i wieprzowego, na 100g gotowego produktu zużyto 32,3% mięsa z indyka, 19,3% mięsa wieprzowego, alergeny- gluten, soja, gorczyca, dwutlenek siarki, mleko łącznie z laktozą, seler] |
1. Zupa grochowa z zieleniną- 250.00g ( seler, mleko łącznie z laktozą) składniki: Ziemniaki , Woda wodociągowa, Marchew, Pietruszka korzeń, Seler korzeniowy, Por, Groch nasiona suche, Masło śmietankowe, Pietruszka liście 2. Naleśnik biszkoptowy - 130.00g ( zboża zawierające gluten, mleko łącznie z laktozą, jaja), składniki: Mleko, Mąka pszenna typ 450, Jaja, Olej rzepakowy 3. Brzoskwinia w syropie- 40.00g 4. Surówka z sałaty z rzodkiewką, szczypiorkiem i jogurtem naturalnym - 50.00g( mleko łącznie z laktozą) składniki: Sałata, jogurt naturalny[składniki: Składniki , żywe kultury bakterii jogurtowych, wyprodukowano bez stosowania GMO], Rzodkiewka, Szczypiorek, Cukier 5. Woda z cytryną z miętą - 200.00g składniki: Woda wodociągowa, Cytryna, Herbata miętowa 6. Ser twarogowy półtłusty- 60.00g ( mleko łącznie z laktozą) |
Herbata owocowa - 192.31g Ciasteczka owsiane z |
Piątek, 12.07.2024 r. | ||
śniadanie | obiad | podwieczorek |
1. Kasza manna na Kajzerka – 35.00g( Bułka grahamka - Pasta drobiowa z Masło extra - 4.00g( Cukier - 5.00g Pomidor - 25.00g Ogórek - 25.00g Sałata- 4.90g Herbata czarna bez Cytryna - 1.96g |
Zupa parzybroda z zieleniną- 250.00g( mleko łącznie z laktozą, seler); składniki: Ziemniaki, Woda wodociągowa , Marchew, Kapusta biała, Seler korzeniowy, Por, Pietruszka korzeń, Masło śmietankowe, Pietruszka liście 2. Ryż biały - 55.00g składniki: Ryż biały, Olej rzepakowy 3. Miruna- 60.00g (ryba) 4. Sos warzywny- 80.00g składniki: Marchew, Por , Cebula 5. Kompot - 200.00g( Seler); składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Mieszanka kompotowa mrożona |
Herbata owocowa - 196.08g Budyń waniliowy - 170.00g (mleko Kiwi - 30.00g Rogalik - 33.00g ( zboża |
Uwaga!!! ---- kuchnia zastrzega prawo do zmian w jadłospisie, pogrubienie czcionki oznacza wystąpienie w potrawie alergenu, w załączniku obok jadłospisu jest wykaz występujących w zakładzie alergenów przy produkcji potraw
Dyrektor Kierownik Kucharka