- Odwiedziny: 2946794
- Do końca roku: 43 dni
- Do wakacji: 220 dni
Publiczna Szkoła Podstawowa im. Tadeusza Kościuszki w Błędowie
-
Statystyki
-
Kalendarium
Wtorek, 2025-11-18
Imieniny: Klaudyny, Romana
Jadłospis
Jadłospis przedszkola poniżej jadłospisu szkoły.
Jadłospis. Szkoła od dn. 27.10-31.10.2025 r.
|
Poniedziałek , 27.10.2025 r. |
||
| Obiad | ||
|
Naleśniki z serem musem truskawkowym- 330g( mleko, gluten, jaja, seler, soja, gorczyca), skład, |
| Wtorek, 28.10.2025 r. |
| Obiad |
|
1. Kopytka - 250.00g ( Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki; Mąka pszenna |
| środa, 29.10.2025 r. |
| Obiad |
|
1. Zupa grochowa z zieleniną- 350g (Mleko, łącznie z laktozą, Seler i produkty pochodne) składniki: |
| czwartek, 30.10.2025 r. |
| obiad |
|
1. Surówka z kapusty kiszonej z marchewką z olejem słonecznikowym -120.00g składniki: Kapusta kwaszona |
| piątek, 31.10.2025 r. |
| obiad |
|
1. Ziemniaki - 250.00g z koperkirm |
Uwaga ; kuchnia zastrzega prawo do zmian w jadłospisie
Pogrubienie czcionki oznacza wystąpienie w potrawie alergenów, wykaz alergenów mogących
wystąpić przy przygotowywaniu posiłków do wglądu obok jadłospisu , lub u kierownika kuchni
Dyrektor Kierownik Kucharka
Jadłospis. Przedszkole od dn. 27.10-31.10.2025 r.
|
Poniedziałek, 27.10.2025 r. |
||
|
śniadanie |
Obiad |
podwieczorek |
| 1. Płatki kukurydziane na mleku - 190.00g (Mleko, łącznie z laktozą) składniki: Mleko, Płatki kukurydziane 2. Chleb pszenno-żytni- 33.00g ( Zboża zawierające gluten), składniki; mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól 3. Chleb wieloziarnisty- 10.00g (Zboża zawierające gluten, Nasiona sezamu i produkty pochodne), składniki; mąka pszenna, woda, mieszanka wieloziarnista, ( siemię lniane, nasiona słonecznika), mąka żytnia, drożdże 4. Masło extra osełka -4.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 5. Wędzonka - 20.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne, Sezam , Soja) skład 100g produktu zawiera 81,0% łopatki wieprzowej 6. Pomidor- 25.00g 7. Cytryna- 1.83g 8. Cukier- 5.00g 9. Banan- 55.00g 10. Herbata czarna bez cukru- 183.27g składniki: Woda wodociągowa , Herbata czarna w torebkach 11. Ogórek- 25.00g 12. Roszponka warzywna -5.00g , papryka- 5,00g, |
1. Makaron świderek - 40.00g (Zboża zawierające gluten) 2. Fasolka szparagowa - 40.00g ( Seler, mleko, jaja, soja, gluten, gorczyca ) 3. Marchew mini - 30.00g (Seler, mleko, jaja, soja, gluten, gorczyca) 4. Kompot - 200.00g (Seler, mleko, soja, gluten, gorczyca) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Owoce mrożone 5. Schab wieprzowy bez kości - 52.00g 6. Sos do mięsa - 40.00g (Zboża zawierające gluten) składniki: Woda wodociągowa , Cebula, Mąka żytnia 7. Zupa krupnik z kaszy jaglanej z zieleniną- 240.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Seler i produkty pochodne) składniki: Woda wodociągowa, Ziemniaki, Marchew, Pietruszka korzeń, Seler korzeniowy, Por, Kasza jaglana, Masło śmietankowe, Pietruszka liście |
1. Rzodkiewka- 5.00g 2. Jabłko- 30g 3. Ciasto drożdżowe -75.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Mąka pszenna typ 450 , Mleko, Jaja, Masło śmietankowe, Cukier , Drożdże świeże 4. Kakao na mleku - 150.00g (Mleko, łącznie z laktozą) składniki: Mleko, Kakao |
|
Wtorek, 28.10.2025 r. |
||
|
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
| 1. Otręby owsiane na mleku - 190.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten) składniki: Mleko, otręby owsiane 2. Chleb pszenno-żytni - 35.00g ( Zboża zawierające gluten) składniki; mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól 3. Chleb z ziarnem -9.00g ( Zboża zawierające gluten, Nasiona sezamu i produkty pochodne), składniki, mąka żytnia, słonecznik, miks pełne żyto, woda, drożdże, sól 4. Masło extra osełka -4.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 5. Cukier -5.00g 6. Schab pieczony w rękawie - 37.00g 7. Pomidor- 30.00g 8. Kiwi -40.00g 9. Cytryna- 2.15g 10. Herbata czarna - 214.73g składniki: Woda wodociągowa, Herbata czarna w torebkach 11. Sałata -5.00g 12. -------------- 13. Papryka -7.00g 14. Ogórek- 30.00g |
1. Ziemniaki średnio -180.00g 2. Kompot - 200.00g (Seler, mleko, jaja, soja, gluten, gorczyca) składniki: Woda wodociągowa , Jabłko , Owoce mrożone 3. Koper ogrodowy- 2.15g 4. Surówka z kapusty czerwonej z porem z sosem jogurtowo- majonezowym - 80.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Gorczyca i produkty pochodne) składniki: Kapusta czerwona, Por , Jogurt naturalny, Majonez, Cytryna, Cukier 5. Pierś indyka 56.00g 6. Panierka do kotleta- 30.00g (Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Olej rzepakowy, Jaja, Bułka, Mąka kukurydziana 7. Zupa ogórkowa z ryżem pełnoziarnistym z zieleniną-250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Seler i produkty pochodne) składniki: Woda wodociągowa , Marchew, Mleko, Ogórek kwaszony, Pietruszka korzeń, Por, Seler korzeniowy, Ryż brązowy, Masło śmietankowe, Pietruszka liście |
1. Kaki-52g 2. Jogurt owocowy - 150.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 3. Rzodkiewka -5g 4. Chrupki kukurydziane - 10,00g |
| środa , 29.10.2025 r. | ||
| śniadanie | obiad | podwieczorek |
| 1. Kakao na mleku - 190.00g (Mleko, łącznie z laktozą) składniki: Mleko, Kakao 2. Bułka kajzerka- 37.00g ( Zboża zawierające gluten ), Skład; mąka pszenna, cukier, drożdże, woda, olej roślinny, sól 3. Bułka grahamka - 10.00g ( Zboża zawierające gluten); Skład; mąka pszenna razowa, mąka żytnia, woda, drożdże, olej roślinny, sól 4. Masło extra - 4.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 5. Ser żółty - 20.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 6. Dżem owocowy - 4.00g 7. Cykoria -4.76g /sałata- 5g 8. Pomidor- 30.00g 9. Cytryna- 1.89g 10. Herbata czarna - 188.61g składniki: Woda wodociągowa, Herbata czarna 11. Cukier -5.00g 12. Ogórek- 30.00g 13. Kaki -30.00g |
1. Kasza gryczana -40.00g 2. Sos - 50.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten) składniki: Woda wodociągowa , Cebula, Mąka żytnia, Masło śmietankowe 3. Kompot - 200.00g (Seler, mleko, jaja, soja, gluten, gorczyca) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Owoce mrożone 4. Surówka z buraczka z kapusta kwaszoną z olejem słonecznikowym - 80.00g składniki: Kapusta kwaszona , Olej słonecznikowy 5. Wołowina. b/k zrazowa- 60.00g 6. Zupa ziemniaczana z zieleniną - 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Seler i produkty pochodne) składniki: Ziemniaki średnio, Woda wodociągowa, Marchew, Pietruszka korzeń, Seler korzeniowy, Por, Jogurt naturalny, Masło śmietankowe, Pietruszka liście, Czosnek |
1. Herbata owocowa - 200.00g składniki: Woda wodociągowa, Herbata owocowa w torebkach 2. Bułka kajzerka- 25.00g ( Zboża zawierające gluten). Skład; mąka pszenna, cukier, drożdże, woda, tłuszcz roślinny, cukier, sól 3. Bułka grahamka - 10.00g ( Zboża zawierające gluten). Skład; mąka pszenna razowa, mąka żytnia, woda, drożdże, tłuszcz roślinny, sól 4. Masło extra - 2.50g (Mleko, łącznie z laktozą) 5. Cykoria - 4.76g 6. Wafle ryżowe-9.00g Ser twarogowy - 37.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 7. Pasta z makreli z olejem słonecznikowym - 20.00g (Ryba) składniki: Makrela wędzona , Olej słonecznikowy |
| czwartek , 30.10.2025 r. | ||
| śniadanie | Obiad | podwieczorek |
| 1. Płatki jaglane na mleku - 180.00g (Mleko, łącznie z laktozą) składniki: Mleko, płatki jaglane 2. Chleb pszenno-żytni- 33.00g ( Zboża zawierające gluten); składniki; mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól 3. Chleb słonecznikowy- 10.00g ( Zboża zawierające gluten) składniki; mąka żytnia z pełnego przemiału, słonecznik, mieszanka wieloziarnista, woda, drożdże, sól 4. Masło extra - 4.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 5. Banan 80.00g 6. Cytryna -1.83g 7. Cukier- 5.00g 8. Sałata -4.67g 9. Herbata czarna bez cukru-183.25g składniki: Woda wodociągowa, Herbata czarna w torebkach 10. Pomidor 30.00g / papryka-10g 11. Ogórek -30.00g 12. Mięso pieczone z indyka- 32.00g |
1. Pierogi z mięsem - 180.00g (Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne, jaja) składniki: mięso wołowe, mięso wieprzowe, mąka żytnia, mąka pszenna, cebula, marchew, jaja, seler, sól sodowo-potasowa, pieprz czarny 2. Surówka z ogórków kwaszonych z cebulą z olejem słonecznikowym - 60.00g składniki: Ogórek kwaszony, Cebula, Cukier, Olej słonecznikowy 3. Woda z miętą - 250.00g składniki: Woda wodociągowa , Herbata miętowa 4. Zupa z soczewicą z zieleniną - 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Seler i produkty pochodne) składniki: Ziemniaki średnio, Woda wodociągowa, Marchew, Pomidor, Seler korzeniowy, Por, Pietruszka korzeń, Soczewica czerwona nasiona suche, Jogurt naturalny, Masło śmietankowe, Pietruszka liście 5. Kubuś drugie śniadanie-100g |
1. Herbata owocowa - 150.00g składniki: Woda wodociągowa , Herbata owocowa w torebkach 2. Wafle ryżowe naturalne - 9.00g 3. Budyń czekoladowy- 155.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne) składniki: Mleko, Żółtka jaja, Skrobia ziemniaczana, Cukier, Masło ekstra, Cukier z prawdziwą wanilią |
| Piątek, 31.10.2025 r. | ||
| śniadanie | obiad | podwieczorek |
| 1. Kasza manna na mleku - 183.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Zboża zawierające gluten) składniki: Mleko, Kasza manna 2. Chleb pszenno-żytni- 35.00g (Zboża zawierające gluten), składniki; mąka pszenna, woda, mąka żytnia, drożdże, sól 3. Chleb z ziarnami - 10.00g ( Zboża zawierające gluten),składniki- ziarna, mąka pszenna, mąka żytnia z pełnego przemiału, kwas naturalny żytni, sól, cukier, woda, olej 4. Masło extra - 4.00g (Mleko, łącznie z laktozą) 5. Cukier- 5.00g 6. Pomidor -30.00g 7. Winogrona- 40.00g 8. Cytryna- 1.90g 9. Herbata czarna bez cukru - 190.35g składniki: Woda wodociągowa , Herbata czarna w torebkach 10. Orzechy - 5.00g (Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne) 11. Pasta drobiowa- 30,00g( jaja, gorczyca)skład; pierś z kurczaka, majonez 12. Sałata -5.00g , papryka -5g |
1. Ziemniaki - 180.00g 2. Koper ogrodowy- 1.90g 3. Kompot - 200.00g (Seler, mleko, jaja, soja, gluten, gorczyca) składniki: Woda wodociągowa, Jabłko, Owoce mrożone 4. Miruna -50.00g (Ryba) 5. Panierka - 30.00g (Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) składniki: Olej rzepakowy, Jaja, Bułka tarta, Mąka kukurydziana 6. Zupa buraczkowa z zacierkami z zieleniną - 250.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Jaja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten, Seler i produkty pochodne) składniki: Woda wodociągowa, Burak, Marchew, Zacierka jajeczna, Pietruszka korzeń, Pietruszka liście, Seler korzeniowy, Por, Cytryna, Masło śmietankowe, Czosnek 7. Surówka z sałaty lodowej z pomidorem z jogurtem naturalnym - 70.00g (Mleko, łącznie z laktozą) składniki: Sałata, Pomidor , Jogurt naturalny |
1. Herbata owocowa - 200.00g składniki: Woda wodociągowa, Herbata owocowa w torebkach 2. Bułka kajzerka- 25.00g ( Zboża zawierające gluten), Skład; mąka pszenna typ 500, cukier, drożdże, woda, tłuszcz roślinny, sól 3. Masło extra - 2.50g (Mleko, łącznie z laktozą) 4. Dżem owocowy 100% owoców- 3.00g 5. Bułka grahamka - 10.00g (Soja i produkty pochodne, Zboża zawierające gluten) [składniki: Skład; mąka pszenna razowa, mąka żytnia, woda, drożdże, tłuszcz roślinny, sól 6. Jogurt z jagodami - 140.00g (Mleko, łącznie z laktozą, Orzechy (migdał),składniki: mleko pasteryzowane, jagody, cukier trzcinowy, śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii jogurtowych, może zawierać orzechy 7. Rzodkiewka -4.85g 8. Cykoria -4.85g |
Uwaga!!! ---- kuchnia zastrzega prawo do zmian w jadłospisie, pogrubienie czcionki oznacza wystąpienie w potrawie alergenu, w załączniku obok jadłospisu jest wykaz występujących w zakładzie alergenów przy produkcji potraw
Dyrektor Kierownik Kucharka